Om akademiet
Initiativtagere
 ----
 
Initiativet til Akademiet for Tillidsbaseret Ledelse er taget i fællesskab af Niels Thygesen fra CBS og Nina Petersen og Karin Lomborg Berg fra konsulenthuset NextPuzzle ud fra en vision om at medvirke til en forbedring af kvaliteten og effektiviteten i den offentlige opgaveløsning. Målet er at medvirke til at udvikle sig et nyt syn på offentlig ledelse, eller et nyt styringsparadigme om man vil ved et samspil mellem teori og praksis.
 
 
 
Niels Thyge Thygesen arbejder primært teoretisk med offentlig ledelse. Hans forskningsområder er styringsteknologier og tillidsbaseret ledelse. Tilgangen til disse problemstillinger er sociologisk med udgangspunkt i kommunikation. Niels Thyge Thygesens forskning indenfor styringsteknologier bliver publiceret nationalt og internationalt. De seneste danske bidrag tæller blandt andet (2008): Tilliden og Magten - om at lede og skabe værdi gennem tillid, Børsens Forlag (månedens bog); artikler i Velfærdsledelse (2008), Lederskabelse (2007), Nordisk Administrativ Tidsskrift (2006) og Managementstaten (2006). Niels Thyge Thygesen har været med til at udvikle og underviser på CBS´ Master of Public Administration (MPA) og Politisk Ledelse og Kommunikation (PKL). Han har desuden været tilknyttet Tænketanken for Offentlige Ledelse på Mandag Morgen, og er en aktiv opinionsdanner og en ofte benyttet foredragsholder.
 
Niels Thyge Thygesen
Copenhagen Business School
Institut for Ledelse, Politik og Filosofi
Porcelænshaven 18A
2000 Frederiksberg
Tlf.: 38 15 35 54
 
 
 
NextPuzzle er et konsulentfirma med fokus på strategi, innovation og ledelse, der rådgiver, faciliterer og coacher organisationer og ledere med trang til strategisk forandring og fornyelse. Firmaet startet af de to erfarne konsulenter Nina Petersen og Karin Berg.
Nina Petersen har mere end 20 års erfaring som konsulent og underviser og har gennemført et utal af konsulentopgaver i staten, regioner og kommuner. Fokus er og har været strategi, organisation og ledelse samt anvendelse af informationsteknologi. Hun har b. la medvirket som facilitator i forbindelse med en lang række strategiprocesser i offentlige organisationer. Hun har endvidere fungeret som ekstern lektor ved Maste og Public Administration og sidder i advisory board på Institut for Ledelse, Politik og Filosofi og MBA-uddannelsen på CBS. Nina var i mange år administrerende direktør for Deloitte Business Consulting inden hun i 2008 var med til at starte NextPuzzle.
Karin Berg har 18 års erfaring som konsulent, projektleder og leder i private virksomheder og har stor erfaring med gennemførelse af strategiske ledelses- og forandringsprocesser. Hendes speciale er sammenhængen mellem forretningsstrategi og IT samt Program-og projektledelse . Karin har i mange år været konsulent i Deloitte Business Consulting og i Gartner Danmark.
 
NextPuzzle
Dronningens Tværgade 9, 2.
1302 København K
Tlf.: 28 30 39 76
 
 
----
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
.
 
Akademiet for Tillidsbaseret Ledelse  | nepk@ruc.dk